Studentplanering

Sitter och slöar framför TV'n och planerar nu äntligen vad vi ska ha på Fridas studentmottagning. Eller jag ska inte använda det ordet för Frida tycker mottagning låter som om någon har dött. Och visserligen är Frida "döds"trött efter den här våren, men så långt har det ju inte gått, haha!

Temat är gott men jobbainteihjäldigsammadag-tema.

Alltså blir det:

Tunnbrödssnittar. En med rökt lax och pepparrot och en med philapelphiaost, gräslök och ishavsrom. Till det kör vi bubbel så klart. Sen lite goda breadsticks som jag ska baka och en sak som just nu testas i ugnen - tunnbrödsstrimlor som penslats med kallpressad olivolja och lite flingsalt strött över. Rostas sen i ugnen och ätes som chips till bubblet. Får se om det är så gott som det låter!

Fläskfilé som marinerat i en massa goda kryddor i två dygn stekes och slutligt ugnstillagas. Serveras sen kall eller ev. lite ljummen med ytterligare en glaze som ringlas över det skivade köttet vid servering.

Till det blir det en potatissallad med godsaker som vaxbönor, haricots vert, babyspenat, soltorkade tomater, mozarella, salladslök och lite annat.

Några goda röror såsom grön ärtröra med vitlök samt någon yoghurtbaserad röra/sås.

Det jag ännu inte landat i är efterrätten. Troligen en biskvitårta som jag gjort någon gång tidigare. God så det förslår och dessutom glutenfri. Enkelt som kan förberedas nu i helgen.

Det får nog räcka så...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner