Längtan till mitt andra hem

Är så glad att jag klarade jul och nyår utan att åka på någon sjuka. Många som landat i sjukbädden, men jag hade minsann klarat mig. Eller?
Sitter nu under filten, sjuk och snorig, inne på tredje dagen, och tittar ut på vår vackra, snötäckta terrass här hemma i Bromma. Och. Längtar. Till. Nerja!

Vi har ju renoverat en del i Casa Luisa, och nu sitter jag och drömmer om vad som ska göras där nere för att få det lite extra fint och för att göra det än mer till vårt.

Lite som hänt, före och efter.

Här är Casa Luisa!

Första visning i maj 2016!




När man kommer in är det först en liten hall med en innerdörr i form av galler. Perfekt yta för skor och annat.

Säljarens bild

Sen kommer man in i det STORA rummet som är som matsal och soffhörna. Här finns också en öppen spis med kassett som vi hoppas ska kunna eldas i på vintern.


Återigen säljarbilder


Den blå soffan vill jag ha bort...



Sen rensades det av förklarliga skäl upp lite av "pyntet":-)

Soffan är kornblå så jag försökte täcka med lite Ikea-filtar. Gick sådär.




Genom den vänstra dörren i sista bilden går man ut till pation. Den leder vidare in mot köket så man kan "gå runt genom den"..

Mot köket

Mot stora rummet

Till köket kommer man också genom dörren till höger i bilden. För att vara ett spanskt kök så tror jag det är rätt stort med en bra yta för bord och stolar om man vill äta inne.

Köksluckorna var grönmelerade när vi köpte huset och jag var envis och bestämd över att vi skulle se till att måla det vitt DIREKT. Dock var det så att vi under sommarens vistelse bestämde oss för att det inte var det viktigaste, om vi skulle vara lite ekonomiska, då man använder köket där nere rätt sällan. (Ja, vi har två kök:-)). Så vi valde bort det i byggfirmans offert.

Så döm om förvåning när det visar sig att M2, vår byggfirma, hade missat det och det helt plötsligt kom bilder på de nymålade köksluckorna. They must have heard me, haha!

Före

Efter

Vitmålat

Själva stommarna är ju inte det snyggaste, men så pass bra kvalitet att vi inte byter ut detta i dagsläget. Dessutom fina stenskivor på bänkarna.

Det som M2 missade var dock att jag ville ha bort kakel på matplatsdelen i köket på nedervåningen.


Säljarens bild
Oj, oj. Gör om gör rätt! Ner med kakel och vit färg, tack.

Här är det borttaget, spacklat men ej målat. Blir nog bra det här!

Så går vi sen upp på våning 2 där ett av badrummen behövde fixas. Båda badrummen, dvs även det på första våningen, har behov av detta, men det får bli nästa höst.


Säljarens bild och alltså före

Och efter renovering!



Saknas spegel och belysning över handfatet dock

Övervåningen har fyra sovrum, varav de tidigare ägarna använde ett som arbets-/förvaringsrum. Onödigt tycker vi så vi tömde och gjorde det till sovrum. Tanken var från början att detta skulle vara vårt stängda rum med privata saker förvarade när vi ska hyra ut. Syrran kom dock med frågan om varför vi inte kör vårt sovrum till det "privata" rummet istället, och så fick det såklart bli.

Det stora sovrummet, alltså vårt, såg ut så här när vi köpte det.

Furu, furu, furu i allt.

Garderoben är det enda som är riktigt fint här...
Dock går det ju inte att köpa allt nytt (har jag hört...), så vi rensade lite och då vi hittade sängbord som hör ihop med sängen så kör vi all in på det istället för furusängborden. De fick "charity-shoppen" ta hand om.

Visst - lite furu kvar, men som sagt. Allt går inte att byta ut med en gång. Tyvärr.



 Sen till "arbetsrummet". Hur kan folk ha det så här fult?

Återigen säljarens bilder



Så vi rensade upp lite och på den här bilden är det ännu inte nymålat och därmed en massa krokar kvar på väggarna.



Sen är det ju två sovrum till och här är våra bilder från i somras. Har tyvärr inga nya bilder där det är nymålat, tavlor är borta, nya gardiner på plats etc.

Sovrum 1


Sovrum 2


De båda rummen delar på en balkong mot "vår gata". Inåt gränden...

Och utåt mot gatan

Men sen är det ju terassen. La Terazza!

Här hade vi väldigt smal spiraltrappa som ledde upp och då vi har ett kök även här uppe så bär man ju upp mat, dryck och annat. Vi har t ex tvättmaskinen i det köket så även tvätt ska bäras upp och ner. Vi ville ha en annan trapp. Det blev således en något mindre smal trappa. Utan spiralen. Så mycket bättre!

Före

Efter. Dock är inte väggen målad här på bilden än..

Terrassen är stooor. Och uppdelad som i två delar. Dels en yta där vi vill ha matbord, precis utanför köket, och den större ytan där man sitter och slappar eller solar.

Först lite bilder från säljaren där man får en överblick.




Sen kom vi dit. Inga utemöbler förutom ett rätt fint, litet runt mahognybord och fyra klaffstolar. Men det funkade för oss i somras.


I juli såg det ut så här

Även denna från i somras
Vi började med att köpa en loungegrupp, solstolar och grill. Viktiga saker i väntan på att bygga en patio, men då säljaren lämnat en gazebo så kunde vi sitta där och ha vårt solskydd under sommaren.





Och nu har vi byggt en pergola. Bilderna är inte så bra, då de är från M2, byggfirman, och inte städat och fixat, men det ger en bild av vad som "ska bli".








Sen har vi byggt en utedusch. Det behövs under sommarmånaderna om man ska vara på terrassen...





Det som är rätt intressant är att vi var i huset i en hel månad i somras och allt funkade bra som det var. Nu vill jag bara komma ner och se det nya helt klart för att sen fixa. Fixa, mysa till det och planera kommande. Det får bli ett nytt inlägg, haha!

Mot mitt nya hus. Snart!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner