Dag 1 på GC och lite 2 och 3 och 4...

Å så äntligen har vi internääät på rummet, dag 4 på vår resa till solen. Vår resa till solen och värmen på ett 4-stjärnigt boutiquehotel (ja, de skriver så på en Gran Canaria-sida) som ju visserligen är en charter med Ving men än dock barnfritt, precis vid havet och vi la till 3 (fucking jävla tusen) för att få just lite lyx. Inrett rum av R.O.O.M, badrockar och internet (som vi tolkade wifi) på rummet bland annat.

Så kom vi då hit. Det var kallt. Eller kanske inte direkt kallt, men när vi klev av planet så  kom inte den där värmepuffen man är så van vid när man kliver av direkt ut på plattan. Skönt, ja absolut, men inte den där riktiga värmen. Vi hämtade vår hyrbil, vilket gick smidigt, och sen satte vi oss i bilen mot Playa del Cura och Sunprime Riviera Beach & Spa.

Ärligt, och nu är jag ärlig, så kände jag redan i receptionen att hmm..det är inte riktigt samma bild som Vings införsäljning säger. Helt ok men inte enligt mina förväntningar.
Vi fick vår bungalow och visst, den är väl helt ok, men inredd av R.O.O.M, jaha, när då? 2008 eller? Ja, jag överdriver, för visst är det fint, men liksom lite skavt i kanten.

Vi tog bilen till Puerto de Mogan, letade oss fram till cykeluthyraren och hämtade Jockes rääsercykel och "hem" igen.

Vi frös. Hmm.. ska det va så här? Jag har typ ingen långärmad tröja förutom min jeansjacka. De två koftar jag har är liksom vida 3/4 armar... Vi försökte logga in på något wifi, som inte fanns i vår bungalow, och efter snack med receptionen så visade det sig att man har internet via sladd och en trådlös dosa som man får kvittera ut i receptionen. Tillbaka igen, men fick det INTE att funka. Pust!

Första kvällen avnjöt vi i alla fall en underbar middag i P de Mogan på en restaurang som vi fått tips om och njöt faktiskt. Och vi frös inte nämnvärt även om vi satt ute och Jockes näsa var lite kall. Vi skulle jobba in lite sol till dag 2.

Dag 2 blev det faktiskt sol några timmar och vi njööt för när solen är uppe är det sagolikt! Helt plötsligt blev allt lite bättre. Varmt och skönt! Att vi dessutom hade sovit gott i väldigt sköna sängar gjorde ju det hela lite bättre. Vi solade och slappde och framåt eftermiddagen (när molnen kom) åkte vi till ett lyxigt shoppingcenter i Maspalomas och köpte Ray Bans till Jocke. Skitsnygga och äkta vara. Middag blev i Anfi Del Mar. Mys.

Dag 3 vaknade vi till fullkomligen ösregn. Inte blev det bättre av att badrummet fullkomligen badade i vatten - det hade läckt från det stora takfönstret... Vår lista på kompensationsanledningar till Ving växte.
Vi bestämde oss för att ta en tur med bilen upp i bergen. Det hade visserligen slutat regnat under fukosten, men det var mulet och inget solväder.
Heelt fantastisk ö om man tar sig utanför turiststråken. Vår tur upp i bergen tog oss genom tre klimatzooner och det är helt magisk utsikt! Fattar inte att Jocke pallar cykla då det går uppåt och uppå i flera mil innan det ger sig. När vi åkt genom den vackraste av natur och bestämde oss för att ta oss neråt igen så tog det tvärstopp typ halvvägs. Olycka. Så jäkla vidrigt. En sten, eller rättare sagt en bit av klippan, hade fallit rakt ner på en bil från klippväggen och totalkvaddat både bil och en man och en kvinna. Tror att de levde, men då vi hade sett att det låg mycket sten under hela vår biltur så kändes det så otroligt ödesmättat. Det kunde ha varit vi. Tänk om vi inte hade stannat och gått på toa, tänk om vi hade kört lite, lite fortare.

När vi kom ner sken solen alldeles magiskt. Vi la oss i varsin solstol och helt plötsligt med ett helt annat perspektiv. Fasen - vi är på ett fantastiskt ställe. Vi har havet för ögonen och vi har varandra. Vad fasen gnäller vi för? Vi har semester, kan prata med varandra, mysa ostört och vi lever.
Vi har helt enkelt bott för bra på alla våra resor så bara för att det är lite skavt så gnäller vi. Pinsamt!!

Vaknade tidigt idag efter en underbar gårdagkväll. Solen sken (och skiner) från en klarblå himmel och efter springtur på strandpromenaden, precis efter frukost, kommer en av de ansvariga på hotellet och erbjuder lite bra "fringisar" som ursäkt för läckaget genom takfönster. Han fixade också vårt internet som visserligen är med sladd, och funkar bara på min dator och inte paddan, men han var underbart gullig och trevlig.

Och vi lever. Det är vackert här. Det är bra så.

(Ska lägga in lite bilder sen!)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner