Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Mallorca har länge varit en favorit för oss. Så pass att vi alltid längtar tillbaka. Det är visserligen så att vi tycker det är kul att åka till andra platser, men Mallis har första platsen i våra hjärtan av "sommarresmål". Till den här sommaren 2013. Då har Mallis fått en delad förstaplats med Nerja.

Vi drog iväg dag 1 på semestern, den 6 juli, tillsammans med nära vänner. 7 personer som längtat nåt så förbannat efter ledighet och att koppla bort vardag och jobb.
Resmålet var Nerja - en ort 7 mil österut från Malaga - som ingen av oss besökt tidigare. Det som fått styra valet av resmål var priset på boende som passade oss med lite pusslande av resekompisar, samt att vi var lite sent ute... Sent och sent, men för Regeheimarna var det sent som normalt bokar sommaren runt årsskiftet. Det skulle dessutom vara lite charmigt, ha bra cykelvägar för Jocke som kör långdistanscykling och inte var nöjd med Puerto Banus-trakten där vi var förra året. Vi jagade på Mallorca länge och väl, men fick inte tag i något som passade våra familjer.

Åh Nerja, vackra Nerja. Det blev ju fantastiskt bra! Vi hyrde ett hus i ett område nära Burriana Beach med två lägenheter. Första veckan hade vi båda lägenheterna och därmed hela huset med privat pool och allt för oss själva. Andra veckan behöll vi den största lägenheten och skickade hem ungdomarna med flyg för att njuta bara vuxna den andra veckan. Då var ju självklart poolen inte intressant då vi föredrar havet, så att vi då hade andra hyresgäster i en av lägenheterna störde inte oss.

Typiskt spansk standard med olivträd och limeträd i trädgården. Och vackert blommande bouganvilla, så klart. Vi var ju i Spanien.

Utsikten från terassen åt norr

På väg ner på "stan"

Vägen till "stan" över stranden





Sara Minolf


Lisa Minolf




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tunnbrödschips

Vänner