Onsdagswook

Idag blev det lite hemmajobb på eftermiddagen och av någon anledning så flyger tiden fram då. Efter projektplanering för nytt projekt som jag fick godkänt idag (wiihaa!!) så blev jag hungrig. Jesper ringde och sa att han ätit på jobbet och eftersom Jocke är i Spanien så är det lätt att ta något snabbt och enkelt. Alldeles för lätt. Men nej - nu måste det bli lite bra mat.

Så med lite löfbiff i kylen och en massa grönsaker blev det ett egetkomponerat wookrecept.

Biffwook med kål

Lövbiff eller annat nötkött
Färsk vitkål, finstrimlad
Färsk rödkål, finstrimlad
Rödlök i klyftor
Sparris, i bitar
Broccoli (tinad om du använder fryst)
Sockerärtor (eller haricots verts) hela.
Vitlök, pressad
Små körsbärstomater (helst på kvist som legat framme i rumstemperatur - de är godast då) som jag halverar.

Jag la först köttet, som skurits i strimlor, i marinad i ca 20-30 minuter:

Olivolja
Sesamolja
Japansk soja
Riven ingefära
Salt
Peppar
Chili (färsk eller flakes)

Värm wooken med olja och lite sesamolja.
Pressa i vitlök efter smak
Wooka köttet (går ganska snabbt då det är nötkött som är skuret i strimlor)
Lägg över köttet i en skål eller liknande



Töm wook'en på ev. köttsaft. Torka ej ur, bara töm. Fyll på med ny olivolja.
Lägg i alla grönsaker utom sockerärtorna och tomaterna. Salta, peppra och chiliflakes efter smak. Har du färsk chili så läggs den i med grönsakerna i små strimlor. Fyll hela tiden på med liiite olja av båda sorterna, men var försiktig med sesamoljan då den har ganska stark smak.



Wooka på hög värme och "stirra" hela tiden. Efter ett tag lägger du även i köttet.
Mot slutet - tar inte mer än ca 4-5 minuter, lägg i sockerärtor och halverade körsbärstomater.



Servera direkt och låt det smaka!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner