Kanarieöarna dag 2 och 3

Det är lyx att få möjlighet att umgås med dottern så här odelat. Bara vi och då vi är rätt lika så blir det inte många diskussioner.

Dag 2 vaknade vi och det var klarblå himmel. Dock hade vi konstaterat att det verkar som prognosen för just vårt område var blåst och åter blåst typ hela veckan. Så, snabba som vi är, så blev det hyra av en liten fin bil som skulle ta oss mot Puerto de Mogan för att se hur det var där.

Väl på plats, efter en tur på ca 40 minuter då vi valde att åka ner vid Puerto Rico och åka längs kusten istället för den nya motorvägen ända fram, så var det som paradiset. Dels för att Puerto de Mogan is da shit, men också för att det blåste nada. Så otroligt härligt.

På plats i hyrda solstolar njöt vi av en otrolig värme, sol, vacker by och Alex och Sigge i öronen. Högt skrattandes åt avsnittet som heter "Viskleken". Måste bara vara obligatoriskt att lyssna på det!!

En god lunch, lite mer solandes och sen, framåt sen eftermiddag, tillbaka mot hotellet för att avnjuta middag på vår fina terass. Snack om framtiden, vilka val av "quarters away" som finns i huvudet på Frida, en viss spanjor och mina stressymptom. Vikten av att leva här och nu och inte välja för "klokt".

En mysig dag!

Dag 2 tog vi återigen bilen mot Mogan. Ett liknande upplägg som dagen innan med lunch som innehöll en riktigt god Gambas al ajillo. Och för att utnämna mig till något av en expert på att avgöra det, så ger jag den 9 poäng av 10. Den allra godaste har jag ätit 2 gånger i mitt liv - en gång i Benahavis för typ hundra år sen och en i Deia. Kommer nog aldrig att få känna den upplevelsen igen för det var något alldeles extra!

Efter en skön dag tog vi bilen "hem" igen och duschade och fixade. Frida tycker att jag säger för ofta att det är en rätt fin ö FAKTISKT. (Alltså hur många gånger har du sagt det idag...???).
Och jag måste säga att det känns som om de håller på att "städa" upp Gran Canaria. Det är faktiskt finare här nu än för några år sen. Och det är på tiden.

Med det sagt tog vi bilen för att åka till Maspalomas shoppingområde. Och där föll detta uttryck. Alltså "det är rätt fint här ändå...". Alltså - hur kan man låta något vara så fult fortfarande. Hur går dessa butiker runt?? Och ingen restaurang hittade vi som såg hyffsad ut så det blev att aktivera mobildata och surfa upp något på vägen hem. Landade på en helt underbart restaurang i Playa Del Ingles. Liten, nyöppnad. lugn och med den godaste burgaren vi någonsin ätit! Med chèvre, karameliserad rödlök, hemgjord kanarisk potatis och hemgjort bröd. Helt underbar!

Väl hemma såg vi klart filmen som vi påbörjade dagen innan - Enough said. Se den! Väldigt bra!!

Idag blir det solen på förmiddagen för att ta vår lilla bil till Las Palmas och strosa på eftermiddag och kväll.



Kommentarer

  1. Ett middagstips i Mogan, om ni stannar någon kväll, är den lilla grillrestaurangen som ligger lite upp i dalen bakom spar, bredvid skolan liksom. Zona Verde heter den, kolla upp den på Tripadvisor! Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner