Vikten av vänner

Det här med att ha gamla vänner är viktigt. Det är något tryggt och skönt med det, även om det inte alltid är enkelt. Jag har, under den senaste tiden, tänkt mycket på det och landat i att visst blir man irriterad ibland, och visst finns det saker som man kanske stört sig på under många, många år men det som överväger och som man måste intala sig själv är att vänner ÄR viktiga i ens liv. Man ska inte slösa energi på att irritera sig över skitsaker utan mer inse värdet av att ha nära vänner.

I vintras hade vi en middag med just gamla, nära vänner. Den avslutades med ganska öppet och djupt snack om livets utmaningar och när klockan var runt 2 på morgonen hade vi bestämt att vi skulle ha en helg i Skåne när våren och värmen kom. Jag tror att den här middagen gick av stapeln i november (enligt Tina).

Vintern har passerat och ljuset började återvända när vi för några veckor sen kom på att "-Fasen, undrar om det blir någon helg i Skåne?". Det var läge på att ta upp frågan igen och det visade sig att alla verkligen hade skrivit in helgen den 16-18 maj i almanackan!

Och vilken helg vi fick! En helg med fantastiskt väder, mysiga snack, långpromenader, lunch på Backagården, lite motion och god mat och gott vin! Bussjö visade sig från sin allra bästa sida med rapsfält som bländade oss och sluttampen på de vackra körsbärsträden som stod i blom. Äppelträden som sådär otroligt vackert precis började blomma och lysingarna som växte så man kunde se det med blotta ögat.

Som sagt, vi har alla våra för- och nackdelar. Utmaningar och tillgångar. Det man kan konstatera är att vänner är viktiga och att det som vi odlat i över 25 år är en av våra viktigaste tillgångar i livet. Faktiskt.

Frukost i trädgården!

Ulrica!

Tina och Jocke

Flickor i Kåseberga

Tina, Jocke och Tomas vid Ale Stenar

Vackert!

Vackert i trädgården...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner