New York, del 1

New York bjöd på de bästa av dagar och jag vill bara dela med mig av några riktiga pärlor, enligt min uppfattning. Vi bodde nere på Canal Street, i västra "hörnet". Hotellet vi valde den här gången var Sheraton Tribeca. Ett ganska nytt Sheraton och för första gången ville jag ta med en hotellsäng hem. Har aldrig sovit i en så skön säng med så sköna kuddar någonsin. (Har resulterat i en lätt diskussion huruvida man kan byta ut sina 3 år gamla IKEA-sängar, vilket inte är önskvärt i plånboken...) Riktigt fräscht hotell med ett ultimat läge och trevlig personal, även om Canal inte är den gata man önskar bo på om man får önska fritt. MEN här utgår West Broadway, Green St och Mercer St vilket leder en upp till Broome, Spring och Prince Street bl a vilket är det charmigaste av stadsdelar.
Här ligger det mysiga butiker (LF Store t ex) blandat med alla finfina, dyra varumärken såsom Acne, Kenneth Cole, Michael Kors, L'Occitane och många fler. Och här ligger en av New Yorks tre (tror jag) Apple Store. Likaså Soho Grand (ett riktigt schysst hotell) och Felix Bar. Men här ligger också Broome Street Bar - en enkel pub/bar med otroligt goda burgare och god öl. Trevlig personal och skön stämning. Området är så förbaskat charmigt med vackra byggnader.
En restaurang som kan rekommenderas är "Boom" som ligger på Spring nästan ända framme vid hörnet av West Broadway. En riktigt bra Italiensk restaurang i charmig miljö. Och vill man dricka drinkar så går man till Felix Bar. I alla fall om man vill frottera sig lite bland...ja, vilka då? Vi var inte där i år, men förra påsken trängdes vi tillsammans med Hassan, Björn, Fia och Matz.
Gillar verkligen den här delen av stan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Semester i Nerja, del 2. Före Bussjö...

Tunnbrödschips

Vänner